مواد لازم و طرز تهیه رب انار
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
رب انار
رب انار، که به انگلیسی به آن “Pomegranate Molasses” گفته میشود، یک چاشنی غلیظ و تیره است که از آب انار تغلیظ شده تهیه میشود. این محصول در آشپزی خاورمیانه و مدیترانهای بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل طعم ترش و شیرین خود محبوبیت دارد.
این رب در تهیه انواع غذاها از جمله مرغ، خوراک گوشت، ماهی و سبزیجات به کار میرود و طعم دلپذیر ترش و شیرینی به آنها میبخشد. همچنین، در تهیه سسها، مارینادها و سالادها استفاده میشود. این محصول به دلیل ویژگیهای طعم دهندهای که دارد، در ترکیب با سایر چاشنیها میتواند تجربه غذایی متفاوتی را ارائه دهد.
رب یک افزودنی غذایی با ارزش است که علاوه بر خواص طعمدهنده، حاوی آنتیاکسیدانها نیز میباشد و میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲ ساعت | ۶ ساعت | ۸ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت رب انار به شرح زیر می باشد:
انار خندان و با کیفیت معمولی: ۱۰ کیلو گرم
طرز تهیه
گام اول:
برای تهیه رب انار از انارهای خندان و با کیفیت متوسط و ارزان قیمت استفاده میکنیم. اگر انار مورد استفاده شیرین باشد رب ما شیرین میشود و اگر انار مورد استفاده ترش باشد رب ما ترش میشود. اگر انار مورد استفاده ترکیب انار ترش و شیرین باشد ملس میشود.
گام دوم:
در روش اول انارها را میشوییم و دانه های انار را جدا میکنیم و آب انار را (توسط دستگاه دستی خانگی یا دستگاه صنعتی یا به روش های سنتی) میگیریم و از صافی توری نازک یا پارچه تمیز رد میکنیم و آب انار را داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم و اجازه میدهیم آب انار بجوشد و کف روی آب انار را مرتب برمیداریم.
گام سوم:
(برای برداشتن کف روی آب انار در حال جوشیدن از صافی توری نازک استفاده میکنیم) و اجازه میدهیم آنقدر بجوشد تا غلیظ تر شود (۶ الی ۷ ساعت زمان پخت طول میکشد) به محض این که رب شروع به غلیظ شدن کرد مرتب هم میزنیم و به محض این که رب به غلظت دلخواه رسید حرارت را خاموش میکنیم.
گام چهارم:
از روش اول برای پخت رب سنتی استفاده میشود، دانه های انارها را در حجم بالا جدا میکنیم و آب انارها را میگیریم و روی دهانه دیگ پارچه تمیزی می اندازیم و آب انار را داخل دیگ های بزرگ میریزیم و دیگ را روی شعله آتش قرار میدهیم و اجازه میدهیم به جوش بیاید.
گام پنجم:
روی کفگیر بزرگ سوراخ دار تور میبندیم و توسط آن کف روی آب انار را مرتب برمیداریم و اجازه میدهیم آنقدر بجوشد تا غلیظ تر شود و به محض این که رب شروع به غلیظ شدن کرد مرتب هم میزنیم و به محض این که رب به غلظت دلخواه رسید دیگ را از روی حرارت بر میداریم.
گام ششم:
در روش دوم انارها را میشوییم و دانه های انار را جدا میکنیم و دانه های انار را داخل قابلمه میریزیم و رویه دانه های انار تا سه چهارم مقدار انار داخل قابلمه آب میریزم و قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار میدهیم.
گام هفتم:
دانه های انار را به اندازه ای روی حرارت قرار میدهیم که نرم شده و به راحتی از هسته جدا شوند. بعد از نرم شدن دانه های انار، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و اجازه میدهیم تا دانه های انار نرم شده از دما بیفتند تا به راحتی از صافی عبور بدهیم. دانه های انار پخته شده را از صافی رد میکنیم و با دست کاملا فشار میدهیم تا از هسته جدا شوند.
گام هشتم:
آب انار پخته را مجددا داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم و اجازه میدهیم آب انار بجوشد و کف روی آب انار را مرتب برمیداریم (برای برداشتن کف روی آب انار در حال جوشیدن از صافی توری نازک استفاده میکنیم) و اجازه میدهیم آنقدر بجوشد تا غلیظ تر شود (۶ الی ۷ ساعت زمان پخت طول میکشد) به محض این که رب شروع به غلیظ شدن کرد مرتب هم میزنیم و به محض این که رب به غلظت دلخواه رسید حرارت را خاموش میکنیم.
رب انار آماده شده را در ظرف مناسب میریزیم و برای ماندگاری بیشتر داخل یخچال قرار میدهیم.
نکات مهم
– برای پخت رب انار بهتر است از انارهای خندان و با کیفیت متوسط استفاده نمایید.
– زمان پخت طولانی میباشد.
– نسبت به ذائقه خود از انار ترش و شیرین و یا ترکیب هر دو انار برای پخت استفاده نمایید.