مواد لازم و طرز تهیه لازانیا رولی با سس بشامل
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
لازانیا رولی با سس بشامل
لازانیا رولی با سس بشامل یک نوع خاص و جذاب از لازانیاست که به جای لایهگذاری معمولی، ورقهای لازانیا به صورت رول تهیه میشوند. هر رول لازانیا با ترکیبی از مواد مانند گوشت چرخکرده، سس بشامل (سس سفید)، سبزیجات یا پنیر پر شده و سپس در ظرف مخصوص فر کنار یکدیگر چیده و پخته میشود. این روش سرو لازانیا نه تنها از نظر ظاهری بسیار زیبا و جذاب است، بلکه برای سرو در مهمانیها و دورهمیها نیز بسیار مناسب است.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۲۰ دقیقه | ۴۰ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت لازانیا رولی با سس بشامل به شرح زیر می باشد:
گوشت چرخ کرده: ۳۵۰ گرم (معادل ۲ لیوان دسته دار سر خالی)
پیاز: ۱ عدد
قارچ: ۲۵۰ گرم (معادل یک پیاله بزرگ ماست خوری)
فلفل دلمه: ۱ عدد
لازانیا: ۱ بسته
سیر: ۲ حبه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
پنیر پیتزا: به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و آویشن: به مقدار لازم
سس بشامل:
شیر: ۱ لیوان
آرد: ۱ قاشق غذا خوری
کره: ۱۰ گرم
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه
گام اول – تهیه مواد میانی لازانیا:
در وهله اول پوست پیاز را جدا کرده و آن را در اندازههای کوچک برش بزنید. پیازهای خرد شده را با مقداری روغن در تابه ریخته و بر روی حرارت بگذارید تا تفت بخورد.
پوست سیرها را گرفته و رنده ریز بزنید. سپس سیر رنده شده را به پیاز داغ اضافه کرده و مخلوط کنید. به طوری که بوی سیر کاملاً به مشام برسد.
گوشت قرمز چرخ شده را به میزان تعیین شده در پیاز داغ افزوده و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن را در تابه بریزید. مواد موجود در تابه را هم بزنید تا ادویهها به طور یکسان به همه مواد رسیده و تفت بخورد. فرصت دهید در اثر حرارت گوشت چرخ کرده تغییر رنگ داده و سفید شود.
پس از آنکه فلفل دلمهای و قارچ ها را با آب شستید، فلفل دلمه ای را به شکل نگینی خرد کرده و قارچها را با یک دستمال تمیز آشپزخانه خشک کنید. در ادامه قارچها را به شکل ورقهای برش بزنید. هم اکنون فلفل دلمهایهای خرد شده و قارچهای ورقهای را به مخلوط گوشت در تابه افزوده و هم بزنید. شعله گاز را بالا ببرید تا مانع آب انداختن قارچها شده و در عین حال خامی آن گرفته شود.
پس از چند دقیقه مواد را در یک سمت تابه جمع کرده و رب گوجه فرنگی را در روی سطح تابه بریزید. بگذارید چند دقیقه رب گوجه فرنگی در روغن سرخ شده و طعم دهد. سپس نمک را به این مواد افزوده و با رب گوجه فرنگی مخلوط کنید. درب تابه را گذاشته و شعله گاز را کم کنید تا طعم و مزه مواد به خورد یکدیگر رفته و کاملاً پخته شود.
گام دوم – تهیه سس بشامل:
کره را در یک شیر داغ کن یا قابلمه کوچک ریخته و روی شعله کم قرار دهید تا به آرامی آب شود. پس از آن آرد را به کره ذوب شده اضافه کرده و شروع به هم زدن کنید تا بوی خامی آرد گرفته شود. در ادامه شیری را که از ۳۰ دقیقه قبل به دمای محیط رسانده و یا آن را کمی حرارت داده و ولرم کردهاید، به آرامی به مخلوط آرد و کره افزوده و همزمان مخلوط کنید. این کار باعث میشود آردها به شکل گلوله در نیاید. زمانی که آردها کاملاً با شیر مخلوط شده و مایه یکدستی حاصل شد، مقداری نمک و فلفل سیاه در آن ریخته و هم بزنید. هنگامی که بافت و غلظت سس شما همچون فرنی شد، آن را از روی شعله گاز کنار بگذارید.
گام سوم – آماده سازی ورقه لازانیا:
قابلمه بزرگی را انتخاب کرده و در آن آب بریزید. قابلمه مذکور را بر روی شعله گاز بگذارید تا جوشیده شود. در این هنگام مقداری نمک و روغن مایع را در قابلمه اضافه کنید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد ورقههای لازانیا را یک به یک در آب جوش قرار داده و فرصت دهید تا کاملاً نرم و لطیف شود. پس از چند دقیقه قابلمه مذکور را در آبکش خالی کنید. پس از آبکشی ورقههای نرم شده لازانیا را هر کدام بر روی لبه آبکش آویزان کنید تا به یکدیگر نچسبند.
برخی از بستههای لازانیا دارای چنین قابلیتی است که نیازی به گذاشتن در آب جوش ندارند. برای نرم کردن این ورقههای لازانیا کافی است تنها به اندازه ۳ الی ۵ دقیقه آنها را در یک ظرف محتوی آب ولرم بگذارید. این موضوع کاملاً روی بسته درج شده است.
گام چهارم – رول کردن لازانیا:
ورقههای لازانیا را بر روی تخته آشپزخانه و یا میز پهن کرده و بر روی هر کدام از آنها مقدار کمی سس بشامل ریخته و در همه جای آن پخش کنید. پس از آن مایه گوشتی را به صورت قشر نازک بر روی سس بشامل ریخته و در همه جای آن به طور یکنواخت پهن کنید. سپس پنیر پیتزا رنده شده را روی این مواد اضافه کنید.
بهتر است هر کدام از ورقهای لازانیا را از هر دو سر به اندازه دو سانت خالی گذاشته و موادی روی آن نباشد تا در هنگام رول کردن راحت انجام شود. یک ظرف مناسب فر و یا تابه پیرکس انتخاب کرده و سطح داخلی آن را چرب کنید. هم اکنون شروع به رول کردن ورقهای لازانیا کرده و آن را در درون ظرف مورد نظر بچینید.
گام پنحم – پخت لازانیا رولی:
به همین ترتیبی که برایتان شرح دادیم هر کدام از ورقهای لازانیا را لایه های نازکی از سس بشامل، مایه گوشتی و پنیر پیتزا چیده و سپس رول کنید. شما میتوانید رولها را به صورت ایستاده در کنار هم در ظرف مذکور قرار داده و یا اینکه آنها را به شکل خوابیده بگذارید. پس از آنکه همه رولها را در ظرف مذکور چیدید، بر روی آنها سس بشامل ریخته و مجدداً بر روی آن پنیر پیتزا اضافه کنید.
از ۱۵ دقیقه قبل، فر را بر روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملاً گرم شود. سپس ظرف حاوی رولهای لازانیا را در فر انتقال داده و در حدود نیم ساعت زمان دهید تا کاملاً پخته شده و مواد به خورد یکدیگر رود.
میتوانید در ۵ دقیقه آخر پخت، گریل را روشن کنید تا پنیر پیتزا برشته شده و طلایی رنگ شود.
در صورتی که فر در دسترستان نبود، این امکان وجود دارد که لازانیای رولی را با استفاده از تابه دو طرفه بر روی شعله گاز طبخ کنید. مطمئن باشید که طعم و مزه آن به خوشمزگی لازانیایی است که در فر تهیه شده باشد. تنها لازم است تابه محتوی لازانیا را بر روی شعله پخش کن گذاشته و شعله گاز را در حد ملایم روشن کنید.
نکات مهم
چنانچه بسته لازانیای پیش پخت را تهیه کردید، دیگر لازم نیست ورقهها را در آب جوش بجوشانید. تنها کافیست ورقههای لازانیا را در یک ظرف محتوی آب ولرم گذاشته و در حدود ۳ الی ۵ دقیقه زمان دهید تا نرم شود.
در صورت تمایل میتوانید مقداری سوسیس یا کالباس نگینی شده را به مایه گوشتی افزوده و مخلوط کنید.
در هنگام افزودن ورقههای قارچ به مواد گوشتی حتماً شعله گاز را بالا ببرید. با این کار مانع از آب انداختن قارچ خواهید شد.
پس از پخته شدن لازانیا رولی، مدتی به آن فرصت دهید تا حرارت خارج شده و سرد شود. سپس آن را سرو کنید. چرا که لازانیا پس از پخت هنوز گرم بوده و در اثر جابجایی به راحتی مواد آن وا میشود.
لازانیا رولی را بعد از کمی خنک شدن سرو کنید چون زمانی که از فر خارج می کنید داغ است و ممکن است از هم بپاشد.
اگر از روش لازانیا رولی بدون فر و با کمک تابه استفاده می کنید حتما روی شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را کم کنید.
به طور کلی جهت مهیا کردن لازانیای رولی و پخت آن، به اندازه یک ساعت و ۲۰ دقیقه زمان لازم است.
لازانیای رولی غذای مناسبی است که میتوانید در وعدههای اصلی غذایی همچون ناهار، شام و یا میان وعده نوش جان کنید.
میزان موادی که در اینجا برای شما مشخص کردیم، برای چهار نفر مناسب است.