مواد لازم و طرز تهیه باقالا قاتق
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
باقالا قاتق
باقالا قاتق یک غذای سنتی ایرانی است که بیشتر در مناطق شمالی ایران، به ویژه در استان گیلان، محبوب است. این غذا با استفاده از باقالی (نوعی لوبیا سبز)، تخم مرغ و ادویههایی مانند دارچین و زردچوبه تهیه میشود.
این غذا معمولا به عنوان صبحانه یا شام سبک سرو میشود و برای آماده سازی آن، باقالیها را ابتدا با پیاز و سیر تفت میدهند و سپس تخم مرغها را روی آنها میشکنند و اجازه میدهند تا تخم مرغها بسته شوند. این غذا را میتوان با نان تازه یا برنج سرو کرد و به دلیل داشتن تخم مرغ، مقوی و مغذی است.
* مناسب برای: ۲ الی ۳ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۳۵ دقیقه | ۵۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت باقالا قاتق به شرح زیر می باشد:
پاچ باقالا (لوبیا رشتی) تازه: ۲ لیوان فرانسوی
شوید خشک: دو قاشق غذاخوری یا چهار قاشق غذاخوری شوید تازه
کره: ۳۰ گرم
سیر له شده: سه الی پنج حبه
تخم مرغ: دو عدد
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب: یک سوم قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا برای پخت باقالا قاتق سه الی پنج حبه سیر را بعد از پوست کندن له میکنیم و گمج را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و داخل گمج ۳۰ گرم کره میریزیم و اجازه میدهیم ذوب شود سپس سیر له شده را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا عطرش بلند شود.
نصف قاشق چایخوری زردچوبه اضافه میکنیم و سی ثانیه تفت میدهیم و پاچ باقالا را اضافه میکنیم و هم میزنیم و حدود هفت دقیقه تفت میدهیم و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و دو قاشق غذاخوری شوید خشک اضافه میکنیم و سی ثانیه تفت میدهیم.
گام دوم:
به اندازه ای آب جوش میریزیم که سطح روی پاچ باقالا با آب پوشیده شود و هم میزنیم و در گمج را قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا نیم ساعت با حرارت کم بپزد.
بعد از پخت یک قاشق چایخوری نمک میریزیم و هم میزنیم و دو عدد تخم مرغ را داخل باقلاقاتق میشکنیم و در گمج را مجددا قرار میدهیم تا تخم مرغ ها حدود ده دقیقه بپزد و با ماهی شور و زیتون و سیر ترشی سرو میکنیم.
نکات مهم
– اگر پاچ باقالا تازه نبود از ۲۴ ساعت قبل با آب سرد خیس کنید و بعد از عوض کردن آب پاچ باقالا پوست آن را بگیرید و دو نصف کنید.
– نمک را در آخر پخت باقالاقاتق اضافه نمایید تا پاچ باقالا بپزد.