مواد لازم و طرز تهیه لواشک آلو سیاه
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
لواشک آلو سیاه
لواشک آلو سیاه یک نوع لواشک سنتی ایرانی است که از میوه آلو سیاه تهیه میشود. این خوراکی محبوب معمولاً از پوره آلو سیاه به دست میآید که با افزودن کمی نمک و گاهی شکر یا دیگر ادویهها تهیه میشود. پوره آلو پس از پخت و غلیظ شدن، بر روی سینیها پهن شده و در معرض نور خورشید یا در فر خشک میشود.
این لواشک طعمی ترش و کمی شیرین دارد و به دلیل استفاده از آلو سیاه که سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانهاست، خواص مفیدی دارد. این لواشک علاوه بر طعم لذتبخش، به بهبود گوارش و کاهش یبوست نیز کمک میکند، زیرا آلو به طور طبیعی فیبر زیادی دارد.
این لواشک به عنوان یک میانوعده یا خوراکی ترش و خوشطعم در میان ایرانیها بسیار محبوب است و در کنار دیگر انواع لواشکهای میوهای مصرف میشود.
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۱ ساعت و ۳۰ دقیقه | ۳۰ دقیقه | ۲ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت لواشک آلو سیاه به شرح زیر می باشد:
آلو سیاه رسیده: سه کیلوگرم
آب: نصف لیوان
نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
گام اول:
ابتدا آلو های سیاه را می شوییم و دم آنها را جدا میکنیم و داخل قابلمه میریزیم، نیازی به جدا کردن هسته آلو ها نیست. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
به ازای هر سه کیلوگرم آلو سیاه، نصف لیوان آب میریزیم و نیازی به ریختن آب زیاد نمیباشد. (آلو ها بعد از دیدن حرارت خودشان آب می اندازند).
گام دوم:
آلو های سیاه را به اندازه ای روی حرارت قرار میدهیم که نرم شده و به راحتی از هسته جدا شوند.
بعد از نرم شدن از روی حرارت برمیداریم و اجازه میدهیم تا آلو های سیاه نرم شده از دما بیفتند تا به راحتی از صافی عبور بدهیم. آلو های سیاه پخته شده را از صافی رد میکنیم طوری که پوست و هسته آلو ها باقی بماند.
گام سوم:
پوره آلو های سیاه را مجددا داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد. پوره آلو های سیاه را به اندازه ای می جوشانیم که غلیظ شود و غلظت آن شبیه مارمالاد شود.
در طی جوشیدن اگر کفی ایجاد شد بر میداریم. کف سینی آب اسپری میکنیم و یک نایلن ضخیم روی سینی قرار میدهیم.
گام چهارم:
قبل از پهن کردن لواشک آلو سیاه کمی نمک به مواد لواشک آلو اضافه میکنیم و هم میزنیم.
چند قطره ای روغن روی نایلن میمالیم و مایع لواشک را روی نایلن به صورت یکنواخت به قطر نیم سانتی متر پهن میکنیم. سینی را جلوی آفتاب قرار میدهیم.
برای نگهداری لواشک، آن را برش میزنیم و به صورت نواری یا لوله ای داخل کیسه های زیپ دار داخل فریزر قرار میدهیم.
نکات مهم
– اگر آفتاب نداشتید میتوانید مواد لواشک را داخل ظرف که ته آن چند قطره روغن مالیدید بریزید و پهن کنید و با حرارت فر لواشک را تهیه نمایید.
– بهتر است از آلو سیاه رسیده برای تهیه لواشک آلو سیاه استفاده نمایید.
– می توانید برای رد کردن مواد از صافی از دست کمک بگیرید.