مواد لازم و طرز تهیه سمبوسه خانگی
وبسایت "فردای تازه" همان "تاروت رنگی" سابق می باشد.
سمبوسه خانگی
سمبوسه خانگی یک نوع غذای فرعی یا پیش غذا است که معمولاً در خانهها پخته میشود و در بسیاری از فرهنگها، به ویژه در کشورهای خاورمیانه، آسیای جنوبی، و آفریقای شرقی محبوب است. این غذا از خمیری نازک و معمولاً مثلثی شکل تهیه میشود که داخل آن با مواد مختلفی مانند گوشت چرخکرده، پیاز، سیبزمینی و ادویهجات پر میشود. سمبوسهها را میتوان به دو روش سرخ کردن در روغن یا پختن در فر تهیه کرد.
این غذا در آشپزی خانگی به دلیل امکان تنوع در مواد داخلی و تازه بودن خمیر محبوبیت خاصی دارد. سمبوسههای خانگی معمولاً در مواقع خاص مانند ماه رمضان یا جشنها تهیه میشوند. افراد میتوانند با توجه به ذائقهی شخصی خود، محتویات داخلی سمبوسه را تغییر دهند، مثلاً نسخههای گیاهی با استفاده از انواع سبزیجات یا حتی پنیر تهیه کنند. سمبوسه میتواند به عنوان یک وعدهی غذایی سبک یا به عنوان یک میان وعدهی لذیذ در کنار چای سرو شود.
* مناسب برای: ۱۰ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۳۰ دقیقه | ۱۵ دقیقه | ۴۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت سمبوسه خانگی به شرح زیر می باشد:
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
قارچ خرد شده: ۲۰۰ گرم
سیب زمینی آبپز نگینی خرد شده: ۲ عدد بزرگ
جعفری خرد شده: ۵۰ گرم
پیازچه خرد شده: ۵۰ گرم
نان لواش: به تعداد نیاز
پیاز نگینی خرد شده: یک عدد متوسط
نمک: دو قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه نیمکوب و و پول بیبر و پودر سیر و پودر تخم گشنیز و فلفل قرمز: از هر کدام نصف قاشق چایخوری
سوسیس نگینی خرد شده (اختیاری): ۳ عدد
سس گوجه فرنگی: یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه
– ابتدا برای سمبوسه خانگی پیاز نگینی خرد شده را داخل روغن تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود سپس ادویه ها را که شامل دو قاشق چایخوری سر پر نمک و یک قاشق چایخوری زردچوبه و فلفل سیاه نیمکوب و و پول بیبر و پودر سیر و پودر تخم گشنیز و فلفل قرمز (از هر کدام نصف قاشق چایخوری) میباشد میریزیم و کمی تفت میدهیم، سپس ۲۰۰ گرم قارچ خرد شده میریزیم و تفت میدهیم تا کاملا آب قارچ کشیده شود، سپس ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده میریزیم و کمی تفت میدهیم تا بپزد و سپس ۵۰ گرم جعفری خرد شده و ۵۰ گرم پیازچه خرد شده را میریزیم و کمی تفت میدهیم سپس سیب زمینی آبپز نگینی خرد شده را میریزیم و کمی تفت میدهیم.
– داخل ماهیتابه دیگر کمی روغن میریزیم و سوسیس نگینی خرد شده را تفت میدهیم و به مواد بالا اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و در آخر بعد از اضافه کردن سوسیس به مواد سمبوسه، یک قاشق سوپخوری سر پر سس گوجه فرنگی اضافه میکنیم و هم میزنیم.
– نان لواش را با قیچی به صورت طولی به سه قسمت تقسیم میکنیم که نسبت طول به عرض باید سه به یک باشد و به حالت مثلثی دو بار تا میزنیم و یک قاشق از مواد را داخل نان مثلثی قرار میدهیم و مجددا تا میزنیم و انتها نان را به صورت صاف برش میزنیم و داخل یک ضلع مثلث قرار میدهیم.
– داخل ماهیتابه روغن میریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود و هر دو طرف سمبوسه ها را با حرارت کم تفت میدهیم و داخل آبکش فلزی قرار میدهیم تا روغن اضافی آن کشیده شود سپس در ظرف مناسبی میچینیم.
نکات مهم
– میتوانید به جای سوسیس از انواع ژامبون و کالباس و هات داگ استفاده نماییید.
– میزان نمک مواد را قبل از ریختن داخل نان تست کنید و اگر نیاز باشد مجددا اضافه نمایید.
– میتوانید به جای گوشت از مرغ نیز استفاده نمایید.
– اگر علاقه ای به استفاده از سوسیس نداشتید میتوانید حذف کنید.
– اضافه کردن سس گوجه فرنگی اختیاری میباشد اما باعث طعم خوبی در مواد سمبوسه خانگی میشود.